Тест по български език за 8 клас изходно ниво. Външно оценяване на учениците от 6. клас

Тест по български език за 8 клас изходно ниво Rating: 6,3/10 402 reviews

Тест по Български език и литература за 5. клас

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Могат да се гледат и видео клипове на деца от цял свят. Всяка тема завършва с проверяващи от различно естество. Максималният брой точки на тестовете за 7. Разработен от Ваня Панайотова — 8 въпроса с варианти за отговор, за свързване или със свободен отговор за попълване. Колко запетаи са пропуснати в изречението? В кой ред съществителното име дързост е членувано правилно? Има възможност за многократно прослушване на правилното произношение, както и да се съсредоточим върху изписването на всяка думата. Презентации: Свалянето на презентации от slideshare. Господин Манолов, Вие сте изтъкнат А специалист и се надяваме, че щом сте издигнали Б кандидатурата му за директор, бихте посочил В и утвърден Г професионалист за негов заместник.

Next

Тестови задачи по БЕЛ за 8 клас /класна работа №2/

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Състезанието е за ученици от първи до дванайсти клас. Наличен е , където новите думи могат да се преговарят и има бърза връзка между речника за начинаещи и напреднали. Отделно историята може да бъде разпечатана, както и упражнения по темата, а също и правилните отговори. Тогава българската конница внезапно ги връхлетяла и им нанесла голямо поражение. В помагалото е показано как се формира крайният резултат, а също така са приложени две таблици за преобразуване на точките в оценки.

Next

тестове

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

В помагалото са включени по един тест за входно и изходно ниво в два варианта съответно за 5. Махова — Презентация в 14 слайда по учебника на Булвест 2000. Съставил Катя Трайкова — 10 въпроса с варианти за отговор. В коя от изброените синонимни думи има правописна грешка? А народ, народен, наричам;Б страна, странник, страшен;В старец, старина, остарявам. Когато се наситя да те гледам, ще те целуна и ще си отида. Налична е информация за формата на състезанието: време за провеждане по години, дейности по организацията, заявка за участие по образец, която може да се изтегли от страницата.

Next

тестове

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

. Най-малките смислоразличителни елементи в потока на речта са: а думите; б морфемите; в словосъчетанията. Всяка една задача от тестовете за 5. А ехо, плод, пара, скок;Б орех, склад, зная, мида;В слон, змия, яре, елен. В секция пък са предоставани интересни тестове, може да се опитате да ги решите.

Next

Тестове по Български език за проверка на входното и изходното ниво на учениците в 5.

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Във филма участва извесна актриса. Секцията е раздел с интересни въпроси, на които децата могат да се опитат да отговорят във форум и така да упражнят четенето и писането. Примерните тестове за установяване на входното и изходното ниво на учениците са разработени както в помощ на учителя, така и на учениците, които изучават руски като първи чужд език. В тях щяха да отглеждат своите гълъбчета. Най-хубавото е, че уроците са не само за изучаване на английски език, а също на , Избира се от знамената в горния, десен ъгъл на страницата. На кой ред всички думи са сродни? Дунав, където започвал да строи укрепления. Отделено е място и на библейска тематика.

Next

Тест по Български език и литература за 5. клас

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

В кое изречението сказуемото е съставно глаголно? Вторият текст може да бъде използван като самостоятелна задача за преразказ. А представка, корен, наставка;Б представка и корен;В корен и наставка. Важен компонент в теста за входно ниво в 5. Христо Смирненски е псевдоним на ………………………………………………………. Тестовете за отчитане на изходното ниво в 5. Уроците за начинаещи са разпределени в девет основни тематики: цветове, цифри, домашни любимци, семейство, дрехи, часовник, плодове и зеленчуци, прилагателни, хоби.

Next

Тестове по руски език за проверка на входното и изходното ниво на учениците 5.

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

След като децата се запознаят с базовите раздели, могат да преминат към по-разширен списък с за напреднали. Както за затвърждаване на новите думи, така и за правопис. Предвиден е и един общ тест, включващ произволно избрани въпроси върху цялата предоставена информация в сайта. Кое заглавие е най-подходящо за текста от диктовката? Естествено има и раздел с за различни възрасти. Кое от изброените произведения е на Христо Смирненски? Възползвайте се от този чудесен сайт за безплатно онлайн обучение! Приложени са два текста за преразказ, което дава възможност на учителя за избор.

Next

Тест по БЕ/изходно ниво/ 3 кл.: 3 клас, бг език, изходно

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Но щом настъпи пролетта, тръгна да се поразходи. Ще влезна тихо,кротко ще приседна, ще вперя поглед в мрака да те видя. Слънчевото затъмнение е астрономично ……………………, при което слънцето става изцяло или частично невидимо за земния наблюдател. За всяка тема можете да изберете пълно обучение съставено от презентация и различни видове въпроси. Примерна самостоятелна работа 1 зад.


Next

Тестове по руски език за проверка на входното и изходното ниво на учениците 5.

Тест по български език за 8 клас изходно ниво

Министерството на образованието и науката за първи път организира външно оценяване на знанията и уменията на учениците от 6. Тук може да намерите информация за всяка една планета и нейните спътници, да видите техните снимки, да научите много любопитни факти. Кликнете върху всяка от планетите, за да ви се отвори допълнително меню и да научите всичко за нея. Писах през нощта домашната работа по литература, затова на следващия ден спах до обяд. Изключително много материали са разработили преподавателите от общност Начално образование. Сайтът съдържа различни по вид занимания: — забавни и полезни от различен тип, заслужава си да ги разгледате.

Next